REFERENTIES

Elzevera Albada Jelgersma


“Hoewel ik het eng vond om te investeren in een coach terwijl ik te weinig verdiende om stelselmatig van rond te komen (of überhaupt iets te doen), ben ik echt enorm blij dat ik het toch heb gedaan.

Claire is enthousiast, to-the-point en werkt ook tussen sessies actief mee aan mijn succes. Het is ontzettend waardevol om iemand te hebben die meekijkt en bijstuurt, en die concreet aangeeft wat ik kan doen om vooruitgang te boeken.

Zo waardevol zelfs, dat in de 2,5 jaar dat Claire mij heeft gecoacht, ik van € 800,- omzet per maand als het goed ging ben gegaan naar €25.000,- per maand als basis.

Sinds het begin van het traject had ik al beter betalende klanten waar ik minder uur aan kwijt was, maar dit had ik nooit durven dromen. Ik raad Claire dus zeker aan als businesscoach!”

Elzevera Albada Jelgersma
Daniella Tuik


“Voordat ik bij Claire instapte, zat ik op een kantelpunt in mijn bedrijf. Het ging op zich lekker maar als echte generalist miste ik een bepaalde zekerheid in mijn aanbod en positionering. Tijdens de kick-off wist Claire binnen no-time de brug te slaan tussen mijn passie voor strategie, verbinden en ontzorgen. Aan het eind van de eerste sessie hadden we een nieuw businessmodel staan. Ook al past het niet in een vastomlijnd plaatje, toch weet Claire mijn boodschap superconcreet te krijgen.

En dan de, nu al beruchte, sales challenge in de besloten groep waar we met al haar klanten zitten… Magic. Door deze andere benadering dan ik zelf gewend was, waarin ze ons uitdaagde en bijstond, werd ik echt in actie gezet en in 1,5 week tijd kon ik 6 nieuwe klanten en 10K omzet achter mijn naam schrijven. Dat ze wat ging opschudden had ik verwacht, maar dit was echt beyond expectations. Claire is een topcoach om aan je zijde te hebben, ze aarzelt niet om je een goede spiegel voor te houden en je te ondersteunen waar nodig, terwijl je groeit in het nemen van zelfleiderschap.

Ik beveel Claire aan als je een duidelijke koers voor je bedrijf wilt, vanuit verbinding meer klanten wil aantrekken en wil stoppen met twijfelen of het je wel gaat lukken om te groeien met je bedrijf.”

Daniella Tuik
sabine-mus


Ik stapte in Getting Grit, omdat ik wilde leren verkopen. Mijn omzet over het eerste kwartaal van 2023 was een zielige €300 en eigenlijk durfde ik dat niet eens hardop te zeggen, omdat ik me schaamde. Ik voelde me gefaald als ondernemer en was bijna van plan te stoppen.

Tot Claire aan kwam zetten met Getting Grit… Ik wilde al langer met haar werken, maar durfde de investering nog niet aan te gaan.

Wat ik toen nog niet wist, is dat ik binnen 6 weken méér dan €5000 zou omzetten in één lancering! Direct in mijn allereerste webinar heb ik al vijf verkopen gedaan. Zo was het traject meteen terugverdiend. Ook mijn tweede webinar ging helemaal door het dak! 30% conversie!

Ik was ontzettend verbaasd, zelfs aan het huilen en heb het direct met Claire gedeeld! Zij wist het eerder dan mijn vriend (oeps). Ik was zo blij en tegelijkertijd zo vol ongeloof… (ergens dacht ik: knijp me even). Na jaren worstelen, proberen en niet meer vertrouwen op mijzelf… durfde ik niet meer te hopen en al zeker niks meer te verwachten.

Alleen al door het stukje competitie (wat in de traject zit) laaide er een oud vuurtje op. Eerlijk gezegd ging het me niet om de competitie, ik wilde Claire haar advies en dit was de enige manier om met haar te werken.

Door de samenwerking ging ik van wanhoop en paniek naar een GO-mentaliteit. Ik kan al mijn vragen stellen in de Facebookgroep. Niet alleen Claire, maar ook de andere leden helpen elkaar daar uitgebreid. Iedereen gunt het elkaar. Want door elkaar te helpen, gaan we allemaal een stapje hoger op die ladder.

Dus dit traject: Getting Grit is geslaagd voor mij!!!

Ik kan het aan iedereen aanbevelen die wil leren, die in de spiegel durft te kijken naar zichzelf, een enorme passie heeft, weet wat hij of zij wil maar het potverdorie niet voor elkaar krijgt. Claire en de groep zijn voor de mij het missende puzzelstukje geweest.

Sabine Mus


“Na een jaar ondernemen had ik de basis staan. Ik wist wat ik wilde, wie ik wilde helpen, ik had mijn diensten, maar nog niet genoeg klanten.

Ik volgde Claire al een tijd en heb haar masterclass Sales gevolgd, want ik wist; dit is wat ik nu verder moet ontwikkelen, maar waar ik ook het meest onzeker over was of ik dit wel zou kunnen.
Nav de masterclass vroeg ik een gesprek aan.  Na 30 seconden wist ik, met deze vrouw wil ik werken. Ze benoemde namelijk direct de oorzaak van mijn probleem. Dit was wat ik nodig had. 
 
In ons traject hebben we dan ook alle focus gelegd op sales skills leren. Met vallen en opstaan, doorbreken van onzekerheden leerde ik deze skill.
Mijn vertrouwen is mega gegroeid wat ook resulteert in het steeds beter aantrekken van klanten.
Vooral de challenges in Getting Grit helpen hier enorm bij, om elke dag consistent te zijn in Sales en had ook nog een viral post op Linkedin tot gevolg. 
 
Claire is een bijzondere vrouw met een bak aan ervaring. Ze werkt absoluut niet one-size-fits all, ze probeert je ook niet in een stramien te drukken, maar helpt je echt om jouw manier te vinden. Ze kijkt naar wat jij nodig hebt.  
Ze heeft empathie wanneer nodig, maar ook de no-bullshit mentaliteit die ik regelmatig heel goed kon gebruiken.
 
Ze is de stok achter de deur die ik als ondernemer nodig heb.
Isabelle Draaijer
Romy Andrieu


“Toen ik met Claire’s traject begon, werkte ik nog in loondienst als marketeer. Alles wat ik toen deed voor mijn bedrijf, was in mijn vrije tijd. Dat was niet altijd even consistent. Ik merkte dat ik heel veel te doen had, maar zag door de bomen het bos niet meer. En zoals ze zeggen doctoren zijn de slechtste patiënten.

Claire en haar online academy hebben me aan meer structuur geholpen. M’n website en de copywriting is stukken verbeterd en ook mijn aanbod is een stuk helderder. Door Claire kwam ik er eigenlijk achter dat ik beter één coachingstraject kon gaan aanbieden i.p.v. twee. Toen vielen er veel dingen op z’n plek, wat het veel duidelijker maakte voor mijn klanten.

Het allerleukste is dat ik sales leuk ben gaan vinden. Door een  van de Q&A’s is de zware lading van sales er voor mij afgehaald. Ik spreek nu met plezier en enthousiasme mijn potentiële klanten aan! Mede door Claire heb ik nu echt het gevoel dat mijn onderneming een succes kan worden.

Ik kan Claire en haar traject aan veel mensen aanbevelen. Ook als je zelf marketing professional bent. Ze zorgt voor structuur en helderheid door de opdrachten die ze geeft. Vooral voor starters is dit traject een heerlijk kick-off van je ondernemersreis.”

Romy Andrieu
Melissa-Gramsma


Toen ik bij Claire begon zat ik in een diepe sleur. Ik had geen idee waar ik moest beginnen en/of hoe ik dit moest aanpakken.

Claire wist er direct raad mee en liet me alles in perspectief zien. Ondernemen is een vak apart en ik kan me nog goed herinneren dat ze zei: “Als je een baan in loondienst hebt, is er toch ook eerst een inwerktraject?” Ja, tuurlijk is dat er! En die had ik nooit gehad… niet heel gek dat ik niet wist waar ik mee bezig was.

Ze heeft me concrete feedback gegeven op het fundament van mijn business, waardoor ik kritischer naar mijn eigen proces kon kijken en een verdiepende slag kon maken. De basis staat nu als een huis.

Kun jij een trap onder je kont gebruiken? Daar is Claire heel sterk in! Ze doet wat ze zegt en ze zegt wat ze doet, waardoor je op haar kunt bouwen en kunt leren van haar deskundigheid. Superfijn!

Melissa Gramsma
Eefje-wensing


“Voordat ik bij Claire kwam liep ik vast met mijn bedrijf en met name de sales. Ik weet heel goed hoe ik mijn ideale klant kan bereiken, maar ze uiteindelijk converteren was voor mij de uitdaging. Ik wilde met meer vertrouwen en resultaat mijn sales gesprekken voeren en daarmee nog meer klanten helpen.

 
Claire heeft mij vanaf moment 1 heel goed geholpen door scherp te zijn op mijn acties, maar ze heeft me ook echt inzichten gegeven. Als je veel met je bedrijf bezig bent ontstaan er blinde vlekken en Claire wist ze precies te vinden. In de eerste maand had ik al direct 2 nieuwe klanten door minimale veranderingen in mijn gesprekken.
 
Ik zal het traject bij Claire 100% aanraden als je wilt groeien met je bedrijf, je sterker wilt worden in sales maar ook zeker als je overall slimmer en beter je business wilt runnen.
 
Claire ziet echt kansen die weinig mensen zien!”
Eefje Wensing
Randy van Ekeren


“Ook toen ik nog parttime in loondienst werkte heb ik al eens een businesscoach overwogen, maar de noodzaak was er nog niet en ik vond het gewoon best een smak geld. Op de dag dat mijn bedrijf een half jaar bestond, zei ik ‘JA’ tegen het coachingstraject van Claire en binnen 2 weken voelde ik al dat dit de beste keuze was.

Ik was net uit loondienst, had een half jaar kei- en keihard gewerkt en wist: nu moét ik ervoor gaan. Ik had geen rust, mijn prioriteiten niet op orde, plande mezelf helemaal vast, was stiekem soms best onzeker over mijn rol als copywriter/ondernemer en werkte mezelf 7 dagen/ochtenden/avonden/lunchpauzes per week over de kop voor een ‘prima’ omzet naast mijn baan in loondienst.

Het vrijblijvende telefoontje met Claire voelde gelijk al relaxt. Alleen de kick-off bracht me al meer dan ik had durven hopen: mijn aanbod stond als een huis en ik had eindelijk mijn ideale doelgroep scherp, waardoor eigenlijk alles qua communicatie ook ‘makkelijker’ werd.

Mijn prijzen verhogen vond ik spannend, maar nadat de eerste offerte met die prijzen direct werd geaccepteerd, gaf dat een kick en vierde Claire het minifeestje met me mee. Niet alleen praktisch helpt Claire me met de juiste stappen, ook mentaal. Iemand hebben die je in paniek een voicebericht kan sturen als iets even niet ging zoals gehoopt en die er dezelfde dag nog met motiverende woorden voor zorgt dat je wél weer in je kracht staat, is voor mij alles waard.

Ja, die 10K marketing klinkt ontzettend tof, maar vol zelfvertrouwen, een sterke positionering én met voldoende rust je bedrijf runnen, is nog toffer. Als je daarmee begint, komt die omzet ‘vanzelf’. Zonder al Claire’s sales-handvatten te gebruiken, kon ik vanaf mijn tweede maand uit loondienst al rondkomen van mijn bedrijf. Sterker nog: ik hoopte na het traject 3000 á 4.000 euro omzet te draaien, een flexplek buiten de deur te huren én een auto te kopen. Alle drie heb ik binnen een half jaar kunnen afvinken!

Als copywriter kan ik Claire dus absoluut aanbevelen als je niet kunt wachten om een succes van je bedrijf te maken, maar tegelijkertijd weet dat er meer is dan keiharde omzetten draaien. Bijvoorbeeld? Genieten van alle andere momenten die dankzij zakelijk succes een stuk makkelijker worden.”

Randy van Ekeren
Sheila Drieman


“Vorig jaar ben ik gestart als Instagram coach. Hoewel alles goed verliep, wilde ik graag mijn bedrijf opschalen. Maar wist ik niet goed welke stappen ik concreet moest maken.

Claire heb ik leren kennen via Instagram en we hadden direct een leuke klik. In een kennismakingsgesprek gaf ze al zoveel waardevolle adviezen. Ik dacht “als een kennismakingsgesprek al zo waardevol is, wat krijg ik dan wel niet in een coaching traject?” Het was dan ook geen moeilijk besluit om mij in te schrijven voor haar coachingstraject.

Claire is enthousiast, lief, denkt goed met je mee en weet precies de juiste vragen te stellen. Samen hebben we een goede fundering voor mijn bedrijf neergezet waardoor mijn prijzen inmiddels met 14 keer zijn opgehoogd! Dit had ik nooit gedaan zonder de goede tips en aanmoedigingen van Claire.

Ik ben Claire enorm dankbaar en ik zal haar dan ook zeker aanraden aan iedere ondernemer die hulp kan gebruiken en wil groeien met zijn/haar bedrijf. Ze weet waar ze het over heeft, is eerlijk en zorgt ervoor dat je jouw doelen behaalt.”

Sheila Drieman
Barbara Strooker


“De reden waarom ik bij Claire in haar coachingstraject ben gestapt is omdat ik veel doelgerichter wilde werken en verder wilde groeien. Ik wilde een ander aanbod en niet meer uurtje factuurtje werken. Nou en dat is gelukt!

Ze heeft mij uit mijn comfortzone gehaald en mij gestimuleerd om verder te gaan als businesscoach. Mijn doelen voor komend jaar zijn duidelijk, mijn aanbod staat en Claire is gewoon een topper wat betreft sales. Ik heb ontzettend veel geleerd van haar en tijdens het traject meerdere klanten binnen gehaald. Ik ben gewoon heel erg blij dat ik in haar traject ben ingestapt. Het heeft mij een heel ander (werk)leven gegeven. Ik doe nu echt wat ik helemaal super vind!

Claire houdt je echt scherp en denkt pro-actief mee met je bedrijf. Daarnaast is Claire gewoon een heel fijn persoon, reageert snel, helpt je ook met een goede mindset en organiseert toffe masterclasses. Claire is een echte aanrader!”

Barbara Strooker
Eva Jansen


Voordat ik bij Claire kwam was ik heel onzeker over mijn bedrijf. Ik was al een aantal jaren bezig, sommige periodes intensiever dan andere, gezien ik mijn werk combineerde met mijn studie. Nu was ik er klaar voor om er 100% voor te gaan, en daarvoor wilde ik een stevige basis neerzetten. Zelf wist ik alleen niet goed hoe. Ik twijfelde over mijn aanbod, mijn prijzen en hoe ik mijzelf moest presenteren.

Claire heeft me echt enorm geholpen met het neerzetten van een stevig fundament en me bovendien een ongekende zelfvertrouwen boost gegeven. Hoewel ik in het begin dacht dat mijn problemen zouden liggen bij het aantrekken van klanten, bleek dat het er bij mij vooral om ging dat ik ‘in mezelf moest duiken’ om een werkwijze/ business model te vinden die bij mij past. Ze hielp me op verschillende niveaus. First en foremost was dat door orde te scheppen in mijn hoofd. Dit deed ze door de juiste vragen te stellen, me te confronteren met mijn tegenstrijdigheden en me op een bewuste manier te laten reflecteren. Daarnaast heb ik nu veel meer het gevoel dat ik de wereld aankan en dat mensen zitten te wachten op mijn expertise.

Naast deze wat ‘diepere niveaus’, weet ik nu ook gewoon veel beter wat me te doen staat in termen van bijvoorbeeld sales, marketing, en administratie. Hoewel ik alle tips en tricks nog niet eens heb hoeven toepassen omdat ik compleet volgeboekt zit, weet ik nu op welke manier ik aan de slag moet wanneer ik wél behoefte heb aan klanten die niet zijn komen aanwaaien. Bovendien heeft ze me in contact gebracht met een fantastisch netwerk, waarvan ik zeker weet dat ik er in de toekomst nog veel aan zal hebben.

Kortom: ik voel me nu geïnspireerd, krachtig, kalm en gemotiveerd, in plaats van rusteloos en onzeker.

Buiten dit allemaal ben ik erg blij Claire te hebben leren kennen. Ze is een ontzettend begaan en warm persoon, en ik vind het bijzonder om te zien hoe ze haar empathische en energieke karakter weet te combineren met haar (zakelijke) kennis en ambities.

Eva Jansen
Thomas Groen


“Ik zit nu bijna een half jaar bij Claire. Toen ik bij Claire kwam was ik zoekende, zowel persoonlijk als zakelijk. Claire heeft mij geholpen te switchen naar mijn ideale klant (verpleegkundigen) en I kid you not: dat was de beste move ooit.

Door die switch komen mijn kernwaarden (waaronder authenticiteit) meer naar voren. Mijn productaanbod qua marketing heb ik aangepast en sluit nu naadloos aan bij mij doelgroep, mijn marketing en sales skills zijn kilometers vooruitgegaan waardoor ik geen angst meer heb en het zelfs leuk vind (geloof me, ik vond het heel k..) en het mooiste van alles: ik heb mijn expertrol te pakken. Zowel verpleegkundigen als zorginstanties komen naar MIJ toe (ipv andersom) en mijn harde werken wordt beloond.

Claire daagt me nog steeds uit en dit zorgt ervoor dat ik zowel zakelijk als persoonlijk als een raket ga. Ze viert alle successen met mij mee en als ik even in de put zit en het wat minder gaat, weet ze me altijd weer te motiveren. Ik weet nog wel dat ik na de eerste hypnose tegen Claire zei ‘help, ik ben spiritueel aan het worden’. Maar wat hebben die mij geholpen om verder te komen.

Als je op zoek bent naar een businesscoach die, naast dat ze een saleskanon is en ‘gewoon’ heel veel weet, je altijd motiveert om tot de hoogste hoogten te gaan, zowel persoonlijk als zakelijk, zou ik Claire inschakelen. Zelfs als je, net als ik, bang bent (was) voor spiritualiteit (‘zweverigheid’) of om buiten je comfort zone te gaan. Ze zei ooit: ‘If you have everything under control, you’re not moving fast enough.’ Dus als je bang bent om (te) snel te gaan, zou ik iemand anders inschakelen 😉

Thomas Groen
Shelley Verheij


“Voordat ik bij Claire kwam voelde ik dat mijn aanbod moest veranderen. Ik had verschillende soorten diensten en mijn ideale klant was nog niet helder. In de weekenden was ik druk bezig met werken voor mijn eigen bedrijf naast mijn baan in loondienst en voltijd hbo studie.

Toen Claire en ik elkaar voor het eerst spraken voelde ik direct een persoonlijke klik! Claire is eerlijk, lief en to the point. Ze heeft mij geholpen mijn ideale klant helder te krijgen, mijn productaanbod concreet te maken en in de Academy heb ik veel geleerd over marketing, sales en alles wat verder komt kijken bij het ondernemerschap.

Mede door het coachingstraject kon ik minder uren gaan werken voor mijn baan in loondienst en kreeg ik meer tijd en ruimte om te werken voor mijn eigen klanten en mijn eigen bedrijf. Sinds dat ik deze veranderingen heb gemaakt voel ik meer rust en vrijheid.

Nadat ik Creëer je droombedrijf had afgerond, wist ik eigenlijk gelijk al dat ik verder wilde groeien als ondernemer en daardoor besloot ik om in te stappen bij Break Through.

Ik ben Claire heel dankbaar en zal haar dan ook aan iedereen aanbevelen die wil groeien als ondernemer in meer klanten en meer vrijheid.

Shelley Verheij
Marjolein van Dongen


“Ik kwam bij Claire omdat ik een aantal doelen had voor mezelf. Ik wilde op een bepaald inkomensniveau komen én mijn aanbod en koers helder hebben. Ik vond zoveel dingen leuk dat het moeilijk is focus te krijgen en mijn ideale klant te aan te spreken.

 Claire heeft mij heel goed geholpen een heel nieuw aanbod neer te zetten en na 4 maanden zat ik al op dat gewenste inkomensniveau! Ook mijn koers is nu  meer dan helder.

 Ik ben Claire ontzettend dankbaar en ik zou haar aanbevelen aan ondernemers die hun financiële en commerciële doelstellingen snel willen behalen. Ze is  duidelijk, heeft kennis van zaken, is geduldig maar geeft je wel die liefdevolle schop onder je kont waar nodig 😉

Marjolein van Dongen

Heb je genoeg gelezen en wil je ook aan de slag?

Nicole Pappot


Bij het opstarten van mijn nieuwe online bedrijf als Businesscoach kwam er ontzettend veel op mij af. Ik had geen overzicht meer in wat ik wel of niet moest doen om onder de aandacht van potentiële klanten te komen. Ik had al meerdere trainingen bij anderen gevolgd, maar mistte het stuk focus, teksten schrijven met een goede opbouw en sales.

 
Claire heeft mij enorm geholpen om stapsgewijs een overzicht aan te brengen met welke stappen/tools ik kan werken om online mijn bedrijf op te zetten.
Ook heeft zij ontzettend veel kennis van sales en tekstschrijven, waardoor ik precies weet wat ik moet doen nu.
 
Ik beveel Claire aan iedereen aan die met zijn bedrijf van links naar rechts schiet, maar geen idee heeft welke stappen hij of zijn het beste gestructureerd moet maken om succesvol te worden.
Nicole Pappot


“Als startende ondernemer komt er van alles om de hoek kijken. Het is daarom fijn als iemand met ervaring je kan helpen op alle vlakken waar dat nodig is. Zo kan ik ervoor zorgen dat ik mijn tijd efficiënt inzet en tevens gericht de juiste leads bereik. Naast ondernemerschap weet Claire ook veel af van de online marketing wereld. Tijdens de meetings maakt ze gebruik van haar opgedane kennis en ervaring.

 Ik kan Claire aanbevelen aan iedereen die wilt groeien met zijn of haar onderneming. Met haar manier van aanpakken zorgt ze ervoor dat je je doelstellingen gaat halen!”

Cas van der Zee


“Met een aanstekelijk enthousiaste, fijne directheid en visuele vertelwijze zorgt Claire voor nieuwe inzichten en overtuigingen met betrekking tot het ondernemerschap. Als beginnend freelancer in de film, televisie en tekst vind ik het commercieel zijn een van de lastigste dingen van het werk. Tijdens de sessies hield ze mij in een mum van tijd een spiegel voor en daagde ze uit om groter te denken. Het durven groeien, het inzicht krijgen in je huidige aanpak en wensen voor jezelf als ondernemer staan centraal. Claire laat zien dat je lef moet hebben en met een plan van aanpak meer dromen kan laten vervullen dan je zelf denkt.”

Sophie van Bree


“Ik ben vorig jaar gestart als fotograaf. Alhoewel ik het gevoel had dat alles wel op rolletjes liep, wilde ik toch mijn bedrijf opschalen. Zodra ik met Claire in contact kwam, aarzelde ik geen moment.

 Direct in ons eerste gesprek gaf Claire me inzichten waar mijn mond van open ging staan. Zo had ik totaal niet door dat het doel waar ik naartoe aan het werken was, totaal niet winstgevend was. Ze liet me daarnaast zien hoe ik dat doel wél kon bereiken, terwijl er ook genoeg geld binnenkwam.

 Claire is super direct en efficiënt, maar daarnaast heel lief. Ik heb nog nooit een gesprek met haar gehad waarbij ze me niet verwelkomt met een grote glimlach, haha. Ik raad haar aan alle ondernemers aan die hulp kunnen gebruiken met het groeien van hun business. Ze helpt je direct met een concreet plan!”

Olivia Giovanni


“Voordat ik bij Claire kwam, voelde ik het aanbod van mijn bedrijf mocht veranderen en er mee helderheid gecreëerd mocht worden wat ik nu eigenlijk doe. Voor zowel mezelf als mijn klanten. Hiervoor was ik bij Claire bij het juiste adres.

 Claire heeft me allereerst geholpen voor mezelf helder te formuleren wat het is dat ik doe: Vrouwen coachen te gaan leven vanuit hun kern. Vervolgens heb ik met haar hulp mijn aanbod om kunnen bouwen, sales pagina’s geschreven en een funnel gecreëerd om potentiële klanten aan te trekken. Het allermeeste heb ik aan alle coaching die Claire me heeft gegeven op het gebied van acquisitie en sales gesprekken voeren. Waar ik er voorheen niet aan moest denken, vind ik het inmiddels leuk om te doen!

 Ben je startende ondernemer en wil je gestructureerd je business opbouwen en laten bloeien van de start? Dan raad ik je aan op met Claire aan de slag te gaan.”

Esther Verloop


“Een week na mijn sessie met Claire kreeg ik het fantastische nieuws dat ik op freelancebasis aan de slag mag bij een gerenommeerd bedrijf. De strategische kick-off calls die ik met Claire had, waren zo leerzaam, dat ik alles wat we bespraken toepaste in mijn sales gesprek om deze klus binnen te harken. En dit is gelukt! Niet alleen qua woorden maar ook qua mindset. Claire is een enorme aanbeveling als het aankomt op sales en groeien qua klantenstroom binnen je bedrijf!”

Laura Graichen
Laura de Harder


“Voordat ik bij Claire kwam was ik met losse flodders aan het schieten. Ik bood een product aan waarvan ik dacht dat mensen het nodig hadden. Ik had geen duidelijke doelgroep waar ik mijn diensten op had afgestemd en had voor mijn gevoel alles gedaan wat ik wist en kon – maar klanten bleven weg. Daarnaast had ik de overtuiging dat anderen het allemaal vast veel beter wisten dan ik en durfde ik me niet uit te spreken of mijn mening te geven.

Samen met Claire heb ik mijn ideale klant in kaart gebracht. Claire heeft me flink aan het denken gezet door kritische vragen te stellen en door te vragen wanneer ik vastliep. Ik dacht veel te moeilijk waardoor ik in cirkeltjes bleef gaan en het me niet lukte het grote plaatje te zien. Door vanuit mijzelf te kijken wat bij mij past kwam ik erachter van welke klanten en welke branche ik echt heel erg blij wordt. Ooit koos ik op mijn 18e voor Leisure Management en dat deed ik niet voor niets. De energie van de evenementen, het avontuur van reizen en mensen een onvergetelijke tijd bezorgen, dat is wat ik wilde doen. Nu jaren later ga ik nog steeds helemaal aan op de evenementen, leisure- en hospitality- branche. Claire heeft me continue uitgedaagd om te gaan voor wat goed voelt. Ze voelde haarfijn aan wanneer ik twijfelde. Nu werk ik als mindsetcoach en help ik managers, teams en ondernemers in de evenementen-, leisure- en hospitality branche om moeiteloos resultaten te behalen. Mijn omzet is in 2 maanden gestegen van 1200,- euro over een heel jaar naar 6500,- euro. En ik verwacht nog meer boekingen in het eerste kwartaal van 2022… wat een bizarre verandering! Ik voel enorm veel zelfvertrouwen en kan niet wachten om al mijn dromen en ideeën nog verder uit te bouwen.

Ik zou Claire willen aanbevelen aan ondernemers die het gevoel hebben alles aan hun business te hebben gedaan en niet het gewenste resultaat behalen. Claire is betrokken, scherp, denkt strategisch en zal je nooit sociaal wenselijke antwoorden en adviezen geven.”

Laura de Harder
Henrieke Hahn


“Ik speelde al langer met het idee om een business coach in te schakelen, maar was nog niet actief op zoek toen Claire op mijn pad kwam. Alsof het zo moest zijn! Tijdens de eerste gesprekken voelde het direct goed en hoewel ik in eerste instantie twijfelde of ik er al klaar voor was, was het traject ontzettend waardevol.

Met behulp van Claire wilde ik uitzoeken wat er nog meer mogelijk was voor mij. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier als copywriter gewerkt (in loondienst en als zzp’er), maar ik wilde meer. Het doel: meer vrijheid creëren door mijn expertise en ervaring op een andere manier in te zetten.

Al snel ging het balletje rollen: van copywriter naar coach voor copywriters. Het was bij mij zeker geen kwestie van de knop omzetten en in een nieuwe rol stappen. Groei is ongemakkelijk, zoals Claire ook regelmatig zegt. En man, the struggle was real. Maar met de expertise, motiverende woorden én schoppen onder de kont van Claire groeide ik langzaam maar zeker in deze nieuwe rol.

Claire’s eerlijkheid en betrokkenheid zijn in mijn ogen een gouden combinatie. Ze doet niet aan sociaal wenselijke antwoorden en is niet bang om je een spiegel voor te houden. Ik kan Claire daarom aanbevelen aan iedere (startende) ondernemer die wil groeien, stappen wil zetten en niet langer wil ‘wachten tot ….’. Ze weet de juiste vragen te stellen, kritisch te zijn en je uit je comfortzone te pushen, maar staat vervolgens ook klaar met (denkbeeldige) confetti om behaalde successen met je te vieren. Eigenlijk is ze de perfecte wingwoman om je onderneming en jou als ondernemer tot een succes te maken.”

Henrieke Hahn
Rebecca Rose


“Het is altijd mijn grote droom geweest om mijn eigen bedrijf te starten. Ik heb altijd de beste ideeën en anderhalf jaar geleden besloot ik mijn droom werkelijkheid te laten worden en mij in te schrijven. En alhoewel ik af en toe wel opdrachten had, was het niet genoeg om mijn baan op te zeggen terwijl ik niets liever wou dan al mijn tijd in mijn bedrijf steken. Toch besloot ik dit te doen, maar ik wist gewoon dat ik niet genoeg kennis van ondernemen had om genoeg te verdienen aan mijn bedrijf en besloot te kijken naar een business coach. Met Claire had ik direct een klik. Ze weet waar ze over praat en nam mij direct aan de hand mee. Ik kreeg instant vertrouwen in mijn bedrijf en de toekomst en besloot met haar te gaan samenwerken.

 Nu een paar maanden verder ziet mijn bedrijf er heel anders uit. Ik worstelde met mijn product aanbod (gedichten) en of dit nog wel bij mij paste. Gelukkig zag Claire dit ook en toen ze vroeg of ik niet gewoon coach wou worden. Alles in mij zei ja! En sinds ik deze keuze heb gemaakt is het balletje gaan rollen, zo cool hoe het is gelopen. Ik heb de leukste gesprekken met mijn klanten en vind ‘Sales’ niet meer eng. Het lijkt er zelfs op dat ik toch mijn omzetdoelstelling voor dit jaar ga halen, terwijl ik dat echt nooit had verwacht. En dat allemaal vanuit plezier en Flow en met maar 10 uur per week werken, want met een gezin wil ik niet altijd met mijn bedrijf bezig zijn. Maar de grootste verandering is wel mijn persoonlijke groei geweest. Ik heb zoveel meer zelfvertrouwen gekregen als ondernemer, maar ook als mens. Ik sta voor wie ik ben en Heldergroenhart straalt dit ook uit. Enorm dankbaar voor de keuze die ik maakte om te investeren in mezelf. 

 Claire is een hele fijne coach voor als je een bedrijf hebt wat nog niet lekker loopt. Maar ik denk ook als je echt nog maar net bent begonnen en niet weet waar je moet starten. Er komt zoveel op je af als startende ondernemer, maar door Claire is alles overzichtelijk geworden en lijkt de te beklimmen berg minder hoog. Het is de investering echt dubbel en dwars waard! Niet alleen omdat je hem terug gaat verdienen, maar vooral omdat je na de drie maanden zoveel meer in je kracht staat en nog meer waarde hebt te bieden als ondernemer.”

Rebecca Rose


“Een duik in het diepe nemen, eng maar soms wel precies wat je nodig hebt. Bij de start van mijn bedrijf had ik in mijn hoofd om het direct goed aan te pakken. Ik had het idee dat ik het ondernemen wel even deed, maar bleek meer bij te kijken dan ik dacht en nadat ik mijn eerste klanten had gehad liep ik vast en stond mijn bedrijf als het ware stil.

 Ik kwam in contact met Claire en elke keer als ik haar sprak voelde ik de energie en enthousiaste groeien. Ik kreeg weer zin om aan de slag te gaan en voelde aan alles dat dit dé stap was die ik nodig had. Ik investeerde in mijn bedrijf én in mijzelf, en ik heb geen seconde spijt gehad.

Claire is precies wat ik nodig heb. Mijn stok achter de deur, ze voelt me haarfijn aan en helpt je heel gericht jouw doelstellingen te bereiken. Door Claire heb ik mijn marketing en sales on-point. Ze heeft me zelfvertrouwen gegeven en ziet je belemmeringen als uitdagingen om aan te werken. Door Claire staat mijn bedrijf super strak waardoor ik heel gericht mijn werkzaamheden kan uitvoeren en enorm kan gaan groeien.

Ik raad iedereen aan om deze sprong te wagen en te investeren in jezelf. Met het zeer aanstekelijke enthousiasme van Claire en haar persoonlijke werkwijze weet ik zeker dat jij je bedrijf straks zal laten groeien.”

Dorien van Winsum


“Via social media ontmoette ik Claire. Ik stelde online de vraag of iemand mij kon helpen mijn bedrijfsnaam te veranderen en te helpen brainstormen naar wat wél passend zou zijn voor mijn diensten.

In het kennismakingsgesprek met Claire ontdekte ik niet alleen haar spontaniteit maar ook haar vindingrijkheid. Ze was niet bang om mij een spiegel voor te houden maar wist dat ook met zoveel vriendelijkheid te doen dat ik me er niet door aangevallen of bekritiseerd voelde!

In de gesprekken die er volgde bleek dat ik niet tevreden was met mijn bedrijfsnaam omdat ik niet tevreden was met mijn bedrijf in het algemeen. We zijn flink aan de slag gegaan om dat helder te krijgen en nu (halverwege het gehele traject) weet ik al precies wat ik moet doen én wat mijn volgende stappen gaan zijn. Bij ieder obstakel, paniekaanval of succes stuur ik Claire een berichtje en ze weet me altijd precies op de juiste manier te motiveren, gerust te stellen en tips te geven waardoor ik weer de moed heb om door te gaan. Want oh oh wat is ondernemen soms toch eng!

Ik heb Claire aangeraden bij een ondernemende vriendin van mij die onwijs slechte (belerende) ervaringen had met businesscoaches maar nu ontzettend blij met haar is. En iedere ondernemer die ik spreek en tegen obstakels aanloopt adviseer ik om Claire eens een berichtje te sturen. Zonder Claire zou ik nog steeds aan het aanmodderen zijn, nu heb ik een duidelijk doel én al een paar (potentiële) klanten die erg veel hoop voor de nabije toekomst geven!”

Laura Brandt
Roos Spijker


“Voordat ik een coach had was ik erg zoekende. Ik wist dat ik een eigen onderneming wilde, maar welke stappen ik het best kon zetten vond ik lastig. Hoe zet je een goed fundament voor je onderneming? Ik bleef vooral in het denken hangen en wilde graag stap voor stap mijn onderneming opzetten, zodat het leuk wordt in plaats van alleen maar stress.

Ik had een oproep geplaatst in een Facebook groep. Er kwamen heel veel reacties! Ik had met 4 mensen een kennismaking gepland. Bij Claire voelde ik me gelijk op mijn gemak.  De afgelopen 6 maanden heb ik een mega reis mogen maken als mens en met mijn onderneming. Claire heeft mij super goed geholpen met het opzetten van mijn product aanbod, ideale klant en het geven van tips op het gebied van sales! Ik heb mijn baan in loondienst op kunnen zeggen, omdat ik voel dat ik mijn onderneming steeds meer kan laten roeien. In een korte tijd heb ik al veel mensen mogen begeleiden door het geven van reiki healingen, energy readingen, uitgebreide kaartreadingen en coaching! Zonder Claire was ik zeker niet zo ver gekomen in zo’n korte tijd.

Ik zou haar aanraden aan ondernemers die krijg een coach willen die je vragen altijd duidelijk beantwoord, die begrip toont als het even teveel is en je motiveert. Ze geeft je het gevoel dat iedere stap, ook al is het een klein stapje, goed is! Dat geeft vertrouwen.”

Roos Spijker


“Ik had moeite met klanten krijgen. Voornamelijk met potentiële klanten over de drempel helpen om met mij te gaan werken. Claire heeft mij geholpen door heel erg te kijken naar mijn persoonlijke verhaal en hoe verkopen echt specifiek zou passen bij mij als persoon, in plaats van een standaard riedeltje opdreunen. Ik zou haar aan iedereen aanraden die een eigen onderneming heeft en nog zoekende is naar welke methodes goed passen.  Ze heeft me veel inzichten gegeven.”

Julia Zandstra


“Ik ben een half jaar geleden het fulltime ondernemerschap als tekstschrijver en redacteur aangegaan. Ik heb al allerlei mooie opdrachten mogen doen, maar er zat nog geen duidelijke lijn in mijn productaanbod en daardoor lukte ook mijn marketing niet goed. En toen kwam ik Claire tegen!

Zij wist in een hele korte tijd precies waar mijn kansen en pijnpunten liggen en heeft me zo op de goede weg gezet met een nieuw productaanbod. Ze bevestigde ook wat ik stiekem misschien al wist: dat ik me meer wil gaan inzetten op redactie.

Ik kan iedere (startende) ondernemer aanraden om bij Claire het traject aan te gaan, en al helemaal als je bezig bent met schrijven en teksten. Ze heeft een enorme kennis van de markt én is supergoed in sales en marketing. Daarnaast is ze ook nog eens mega-enthousiast en dat werkt aanstekelijk.”

Annelieke Heppenhuis


“Voor aanvang van de kick-off had ik geen idee op wat voor type klant ik mij zou moeten gaan focussen en welke diensten ik hen vervolgens zou aanbieden. Dankzij Claire heb ik hier in 2 sessies een veel beter beeld bij gekregen en weet ik nu waar ik mij op moet gaan focussen. Ik raad Claire aan een ieder aan aangezien ze precies de juiste vragen weet te stellen die jou aan het denken zetten. Vooral het bepalen van je productaanbod heeft mij goede handvatten gegeven om mijn doelgroep te bedienen.”

Collin Brown


“Ik ben bij Claire gekomen omdat ik erg vastliep met mijn ideale klant. Ik weet waar ik goed in ben, maar om het te vertalen naar de juiste doelgroep en dat goed te krijgen was een uitdaging. Ik verlangde naar duidelijkheid en een manier om het goed te kunnen vertalen. Soms zit je zo diep in je eigen bedrijf, dat je niet meer weet hoe je het concreet kunt communiceren.

In de kick-off sessie heb ik met Claire een keuze kunnen maken m.b.t. mijn ideale klant. Ze heeft mij heel goed geholpen en zag al snel wat de essentie is van mijn coaching en wat mijn missie is. Claire is heel goed met het zien wat je kan en doet en hoe je dat moet vertalen naar je klanten, zodat ook zij weten waar je kracht ligt. Ik ben al een hele lange tijd hiermee bezig en eindelijk vallen de puzzelstukjes op zijn plek na door onze sessie.

Ik zou Claire aanbevelen aan ondernemers die nog twijfelen hoe ze hun missie en passie moeten vertalen naar hun klanten. Daarnaast ook aan iedereen die moeite heeft met sales of het een uitdaging vindt.”

Selma Aouichaoui


“Ik was opzoek naar meer structuur, houvast en richting voor mijn onderneming. Via een vriendin kwam ik terecht bij Claire en het voelde gelijk goed.

 Eerst voelde het ondernemen als zwemmen in het diepe zonder enig idee waar ik soms aan het doen was.  Claire gaf mij met haar coaching duidelijkheid en structuur. Samen hebben we gekeken naar mijn ideale klant en aanbod. Hierdoor viel er veel op z’n plek en kreeg ik meer richting en vertrouwen. In plaats van “zomaar wat doen” kreeg ik nu strategie, tips en ondersteuning aangereikt, waardoor mijn nieuwe aanbod direct goed aansloeg bij mijn klanten. De hypnosesessie die onderdeel was van het traject heeft mij ook heel erg geholpen om vertrouwen te hebben in mijzelf en het proces. Daarnaast was het ook ontzettend fijn dat ik met al mijn vragen en onzekerheden terecht kon bij Claire.

 Ik raad Claire aan bij ondernemers die net als ik meer richting willen in hun onderneming, zodat je echt het gevoel hebt dat je weet wat je aan het doen bent. Ook is het fijn als je iemand zoekt die een tijdje meeloopt met je ondernemersreis, zodat je er niet alleen voor staat en met alles bij iemand terecht kan.”

Rosalynn van den Bosch
Willeke-van-Oirbeek


Ik wou altijd al een bedrijf starten en meer vrijheid in mijn dagelijks leven maar toen ik besloot ermee te starten deed ik maar wat in het rond. Ik begon met freelancen (wat mij eigenlijk niet zo gelukkig maakte). 

Maar toen kwam ik met Claire in contact, en stapte ik in het coachingstraject ‘Creëer je droombedrijf’. Ik merkte al bij de start dat dit de beste keuze is die ik kon maken in mijn process, ik had meteen een enorm goed gevoel bij Claire en haar traject.
 
Tijdens ons traject haalde ze mij hier echt uit mijn comfortzone en gaf me veel meer inzicht over mijn sterktes en zwaktes. Ook dacht zij enorm mee met welke richting het beste bij ‘mij’ past en welke manier van aanpak daarbij aansluit. Samen met haar motivatie-skills en de gestructureerde & duidelijke modules heb ik een klaar & duidelijk plan voor mijn bedrijf kunnen uitwerken.
 
Hierdoor heb ik iets kunnen opbouwen waar ik trots op ben en met enorm veel ‘goesting’ aan kan verder bouwen! Claire is een enorme motivator en echte expert als het op ‘business’ aankomt. Ik kan dit traject enkel maar aanraden aan iedereen die wil starten/bouwen aan iets nieuws maar het nog niet meteen zien hoe & waar te starten.”
Willeke Vanoirbeek
Hannah Vroegop


“Ik ben nog niet zo lang geleden gestart met kickstarttohappiness. Ik ontwikkelde een ‘Plezier & Geluk-routekaart’ voor mensen die dealen met een chronische aandoening. Vanuit eigen ervaring een ander de hand reiken. Vooralsnog deed ik dit op Instagram.

Ik ontdekte en koos voor Claire, omdat ze opvalt door haar fijne manier van communiceren. Open, eerlijk en niet wat ik noem ‘het door de strot duwen’. Een kick-off sessie met haar was een geweldig cadeau. Ja, je moet zelf behoorlijk aan de bak, dat is helemaal oké. Claire weet je perfect met je neus in de juiste richting te zetten, helder en inspirerend. Ik wist dan wel wat ik met mijn verhaal, mijn ervaring kan en wil betekenen voor anderen. Hoe dat vorm te geven, dat is een compleet ander verhaal. Daarin was ik zoekende.

Al snel bleek dat ik mijn aanbod scherper moest definiëren. Terug naar de tekentafel, zo voelde het. Heel even raakte ik in paniek. Moet ik van vooraf aan beginnen? Nee, gelukkig niet. Met behulp van Claire kon ik mijn aanbod finetunen, en heb ik mijn website goed op de rails gezet. Ook heb ik praktische tips gekregen om mij tot mijn ideale klant te richten.

Dankzij Claire kon ik mijn puzzelstukken tot een complete puzzel neerleggen. Dat is enorm waardevol gebleken. Ik kijk enorm uit om de volgende stap te kunnen zetten in een vervolgtraject bij Claire.”

Hannah Vroegop
Laura Kortekaas


“Ik wist dat ik wilde ondernemen maar vond het lastig om voor mezelf concreet te maken wat ik dan wilde gaan doen. Waar moest ik beginnen en hoe moest ik überhaupt beginnen? Daarom ben ik eind januari gestart met de strategische kick-off bij Claire. We bespraken mijn situatie, belemmeringen, wensen en mogelijkheden. Na de kick-off had ik een helder beeld van wat ik wilde gaan doen, mijn ideale klant en mijn productaanbod. Ik ging direct aan de slag en gaf mezelf een jaar de tijd om deze onderneming tot een succes te maken. Nog 1 jaar bij mijn huidige werkgever aan de bak en dan vanaf volgend jaar fulltime ondernemen. Dit leek mij een realistisch en mooi doel.

 Nu, één maand na de afsluiting van de strategische kick-off, is alles anders. In 1 maand tijd kreeg ik 4 klanten en zit ik op €1000,- omzet per maand. Mijn 5e potentiële klant heeft deze week een mooi aanbod gedaan. Zodra ik bij hem ga starten kan ik mijn huidige baan opzeggen en fulltime gaan ondernemen. Zo ontzettend snel!!

 Ik kan het iedereen, die wil ondernemen, aanraden om bij Claire een traject te gaan volgen. Ze is eerlijk, super vriendelijk, kundig en houdt je een goede spiegel voor. Je leert echt zelf na te denken, te reflecteren en te ondernemen.”

Laura Kortekaas


“In September besloot ik om te gaan ondernemen en in Januari schreef ik mijn bedrijf IFS Fotografie in bij de KVK. Op dat moment was ik een beetje in een tweestrijd. Aan de ene kant wilde ik heel graag alles zelf doen, maar realistisch gezien wist ik echt helemaal niks af van sales en marketing en kon daarin dus wel hulp gebruiken.

Ik koos op dat moment voor Claire, omdat zij al de nodige sales ervaring had. We hebben gewerkt aan een goede basis voor mijn bedrijf. Het traject verliep met ups en downs en is ook een persoonlijke reis geweest.

Mijn aanbod, website, salestechnieken en vooral mijn mindset is enorm verbeterd. Ik werd mij vooral bewust van wat ik nu precies wilde, op zowel privé als zakelijk vlak. Ik ben veel meer gaan dromen en mijn dromen gaan naleven.

Ik zou Claire aanbevelen aan startende ondernemers die specifiek hulp nodig hebben op het gebied van marketing en sales.”

Iris Facee Schaeffer
Jente van Hees


“Voordat ik bij Claire terecht kwam had ik moeite met focus. Ik wist niet wat ik moest doen en hoe ik de eerste stap kon zetten. Daarnaast had ik geen ervaring met sales en marketing en stond ik ‘stil’, omdat ik niet goed beslissingen durfde te nemen.

De kick-off met Claire was super interessant. Binnen twee sessies had ik mijn productaanbod én doelgroep tot in de puntjes scherp staan. Daarna begin het échte werk. Sessie na sessie gaf ze me tips over het schrijven van converterende teksten, het benaderen van mijn doelgroep en alles wat bij ondernemen komt kijken. Kortom: alles waar ik naar op zoek was.

Ik kan Claire aanbevelen voor elke (startende) kennisondernemer. Als ondernemer start je omdat je geïnspireerd bent. Juist die inspiratie kan ervoor zorgen dat je te veel hoop op je vork neemt en – zeker in het begin – gaat voor te veel en te breed. Iemand die je begeleidt in het terugbrengen van al die ideeën naar iets dat behapbaar is, is wat je als startende ondernemer nodig hebt. Om niet uitgeblust of ontmoedigd te zijn vooraleer je goed en wel vertrokken bent.”

Jente van Hees
Cindy Zwaan


“Voordat ik Claire ontmoette was ik zoekende in hoe ik mijn bedrijf kon laten groeien. Ik probeerde het al een tijdje, maar het kwam niet echt van de grond.

Claire heeft me hele concrete tips en een duidelijke strategie gegeven waar ik aan kan werken. Dit zowel op het gebied van mijn visie en bijvoorbeeld SEO-technisch, maar ook echt met mijn mindset als ondernemer.

Ze is enorm enthousiast, wat aanstekelijk is. Ook nu heb ik nog allemaal concrete handvaten om verder mee aan de slag te gaan!”

Cindy Zwaan
Lise Mecking


“Voordat ik met Claire aan de slag ging hield ik mezelf ontzettend tegen op vlak van ondernemen en in mijn kracht staan door twee welbekende ondernemerskwaaltjes: imposter & shiny object syndrome.

Claire heeft me aan de hand van een praktisch stappenplan, begripvolle gesprekken en af en toe een schop onder m’n kont een duidelijke richting gegeven in mijn ondernemersjourney.

Iedere (beginnende/groeiende) ondernemer die het gevoel heeft meer uit zichzelf te kunnen halen en klaar is voor meer duidelijkheid over zijn/haar missie, meer klanten en meer inkomen, Claire is your girl!”

Lise Mecking
Claudia Becker


“Toen ik bij Claire instapte had ik geen duidelijk aanbod en positionering. Ook bood ik mijn diensten voor een te lage prijs aan. Dit is het eerste waar ik samen met Claire mee aan de gang ben gegaan. Al voordat de kick-off was afgerond had ik een fantastisch aanbod waar ik zelf volledig achterstond.

Dit gaf mij veel vertrouwen om door te gaan met het volledige coachingstraject bij Claire. Tijdens dit traject heb ik vooral veel geleerd over marketing en sales. Zo heb ik meerdere weggevers met marketing funnels gemaakt en heb ik nu een duidelijke strategie voor mijn onderneming. Daarnaast vond ik de vele masterclasses en Q&A’s erg handig. Ook heb ik veel gehad aan het korte lijntje met Claire: ze reageerde altijd snel met een duidelijk antwoord.

Ik kan Claire aan ondernemers aanbevelen die meer uit hun bedrijf willen halen. Claire zorgt ervoor dat je weet hoe je sales moet doen, een sterke positionering hebt en precies weet hoe je marketing kan inzetten.

Claudia Becker
Abigail en Robin


GE-WEL-DIG!

Binnen onze onderneming is Claire actief als sales-expert en ze is een geweldige toevoeging!

Het was ons doel om een expert te vinden die kennis van sales kan overdragen op een groep startende, ambitieuze ondernemers en deze kon leren, motiveren en inspireren. In Claire hebben we dat ruimschoots gevonden!

Voor onze groep startende ondernemers is Claire een enorme bron van informatie. Ze is duidelijk en doeltreffend in het delen van haar kennis en voegt hier geweldige humor aan toe. Ze is motiverend, maar ook confronterend en weet precies de grenzen van onze leden op te zoeken om ze vervolgens wakker te schudden wat naar geweldige resultaten heeft geleid!

Achter de schermen is Claire geweldig om mee te werken. Duidelijk en vlot in de communicatie. Ze denkt mee, is flexibel en erg betrokken bij het geheel.

Claire is voor ons een enorme aanwinst.

Robin van Weert & Abigail van Kooten


“Door Corona ging ik in een compleet andere branche werken, eentje waarin ik helemaal geen ervaring had. Ik merkte daardoor dat ik onzeker was om als ondernemer keuzes te maken over bijvoorbeeld tarieven en ik miste de bevestiging van dat wat ik deed goed/nuttig was.

 Precies dat en nog veel meer heb ik nu in korte tijd al gevonden in de samenwerking met Claire. De manier waarop ze coacht is heel fijn, streng wanneer nodig en ze kiest precies de woorden die een dag later nog in je hoofd hangen. De opdrachten die je meekrijgt zijn inzicht gevend en verhelderend en helpen je bij het stellen van prioriteiten voor je bedrijf.

 Ik merk nu al dat ik veel meer richting kan geven aan mijn werkzaamheden, de vervolgstappen helder zijn en ik meer resultaat boek uit mijn inspanningen. Ik kan niet wachten het traject te vervolgen en nog succesvoller te worden.

 Coaching van Claire is aan te raden voor alle ondernemers die op zoek zijn naar advies, een stok achter de deur of een ouderwets schop onder hun kont. Voor wie zijn bedrijf efficiënt wil opbouwen zonder veel tijd te verspillen aan zaken die niet van belang zijn en klaar is voor groei op persoonlijk en zakelijk vlak.”

Sophie Falkeisen
Ymkje van den dobbelsteen


Toen ik met het traject startte, was ik vooral op zoek naar ‘hoe kan ik mensen die zich eenzaam voelen laten weten dat ik ze in 8 weken kan helpen om een leven met meer betekenisvolle sociale verbinding te krijgen?’.

Claire heeft me geholpen mijn eigen mindset te onderzoeken voor wat betreft het letterlijk en figuurlijk verdienen van geld, ik vond daar wat van. Een tweede punt waar ik veel over geleerd heb is ‘ok, maar hoe wérkt dat dan, deelnemers voor mijn cursus over (het belang van) de cursus vertellen, welke stappen kan ik het beste doorlopen’. Ook de groepssetting, de regelmaat van de maandagvideo’s, Q&A’s en masterclasses, de week- en maandevaluaties vond ik heel fijn en ga ik zeker missen.

Ik zou Claire aanbevelen als je niet zo goed weet hoe sales werkt, maar ook als je merkt dat ‘iets’ je tegenhoudt om geld te verdienen. Claire kan fantastisch vergelijkingen trekken tussen sales en dingen die daar op het eerste oog niet zoveel mee te maken hebben, maar ineens je toch belangrijke inzichten geven. Ik heb daardoor veel belemmerende overtuigingen los kunnen laten en sta veel opener in mijn bedrijf voeren en in het leven an sich.

Ymkje van den Dobbelsteen
Rivka


“Ik kwam bij Claire omdat ik net een paar maanden mijn eigen bedrijf was gestart in de commerciële sector na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt en dus geen kaas had gegeten van hoe dit eigenlijk precies aan te pakken. Ik had al wat basis dingetjes opgezet/gedaan, zoals een website (een “visite kaartje website” weet ik nu, géén converterende..!) professioneel logo en instagram account. Maar ik had eigenlijk geen idee waar ik allemaal aan moest denken en ik wilde dus heel graag hulp bij het opzetten van mijn bedrijf om deze goed op de kaart te zetten. Waar moet ik aan denken? hoe zet ik dat neer zodat ik weet dat ik vanuit een sterke basis verder kan?

Claire had mij snel overtuigd door met me mee te denken in mijn business (pretecho’s maken), totally different dan wat zij doet maar boy kwam ze met goede ideeën! Super leuk. Daarnaast geeft ze eerlijke feedback op je gemaakte opdrachten die je krijgt waar je echt wat aan hebt en kan je in de community via Q&A sessies al je vragen stellen. Ook de Masterclasses vond ik veelal heel leerzaam en inspirerend en de community op facebook was een stok achter de deur om bezig te blijven tussen alle bedrijven door. Het programma bestaan uit stap voor stap modules die je van A-Z helpen om wegwijs te worden in wat er allemaal komt kijken bij een eigen business op de kaart zetten en klanten aantrekken. En je kunt die op je eigen tempo doen. Nu heb ik (bijna) een converterende website, weet ik waar mijn aandacht mag liggen om zo veel mogelijk mensen/klanten te bereiken en heb ik overzicht in wat nú belangrijk voor mij is en wat er nog mogelijk is binnen de afzienbare toekomst! Ook heb ik super tools om storytelling goed in te zetten en helder hoe ik social media kan gebruiken voor mijn bedrijf.

Ik raad Claire zeker aan als je net begint met je bedrijf en door de bomen het bos niet ziet of als je struggelt met wie is nou eigenlijk mijn ideale klant? Hoe bereik ik die? En waar mag ik allemaal nog meer aan denken? Ze is echt van alle markten thuis!”

Rivka Egmond
Laura-Russo


“Ik had totaal geen idee waar ik mee bezig was voor ik bij Claire kwam. Ik had mijn passie gevonden, ja, dat wel, en ik had ook superveel ideeën die ik allemaal wilde uitvoeren. Ik was echter gewoon in loondienst en had dus weinig tijd en ook weinig energie over na mijn werkuren. Bovendien had ik totaal geen plan, geen structuur, niets. Hierdoor kwam ik niet vooruit en bleef ik dromen over mijn eigen bedrijf, maar ik wist totaal niet hoe ik daar concrete stappen voor moest zetten. Ik was onzeker over mijn eigen capaciteiten en dacht ook vaak “eerst nog dit leren, dan nog dat studeren en dan zal ik het wel kunnen”.

Uiteindelijk maakte ik met knikkende knieën de beslissing om me in te schrijven voor Creëer Je Droombedrijf. Ik vond het zo spannend, maar ik zou het direct opnieuw doen! Dankzij Claire heb ik een duidelijke structuur in mijn bedrijf, weet ik precies wat ik te bieden heb, wie mijn ideale klant is en hoe ik die klant moet bereiken. Ik word steeds meer zelfzeker om mijn dienst te verkopen en ik krijg meer en meer klanten. Ik ging na vier maanden uit loondienst en na zes maanden had ik mijn eerste maand met 3K omzet, terwijl ik voordien een magere 500 euro per jaar verdiende met mijn “bedrijfje”. Ik vind het nu leuk om te verkopen en om uit mijn comfortzone te gaan en dat werpt zijn vruchten af!

Ik raad Claire aan aan iedere beginnende ondernemer die zich echt verloren voelt en totaal geen idee heeft hoe hij/zij die droom van een eigen bedrijf kan waarmaken. Claire haar ervaring spat van haar af en ze is een onuitputtelijke bron van ondernemerskennis. Ze verplaatst zich in jouw situatie, ze weet precies wat jou nog blokkeert om verder te groeien en ze geeft heel bruikbaar, helder advies. Ze moedigt je altijd aan, ze gelooft in jou en ze is ook niet bang om je een schop onder je kont te geven (want soms heb je dat gewoon nodig!). Claire WIL je zien groeien, waardoor je superveel energie krijgt om ook echt je dromen waar te maken. Haar aanpak werkt, want ik schrijf deze review voor haar nu vanuit mijn zetel na een leuke werkdag in mijn eigen huis, met de fijnste klanten die ik me kan inbeelden en een maandloon van €3000 op mijn rekening dat ik helemaal zelf heb verdiend :)”

Laura Russo
iris-bergwerff


Claire is een slimme ondernemer. Ze heeft oog voor wat er schuilgaat achter het zichtbare, waardoor ze op creatieve manieren de juiste snaar weet te raken. Ze analyseert vlot, waardoor ze vrij snel ziet waar binnen je eigen onderneming winst te behalen valt. Ze durft dit openlijk te benoemen, waardoor je echt vooruit kunt. Mijn business is zichtbaar gegroeid in omvang en omzet.

Iris Bergwerff
Kelly-levenswaard


Voordat ik met het traject van Claire begon, had ik weinig tot geen kennis van sales en marketing.

Na lang twijfelen ben ik toch het traject ingestapt. Dit is mijn beste keuze ooit geweest.

Ik ben onder de indruk van wat ik in zo’n korte tijd heb geleerd. Ik ben veel zelfverzekerder geworden. Mijn website is nu een visitekaartje waar ik trots op ben, en mijn copywriting is ook flink opgekrikt.

Ik heb zelfs al een aantal salesgesprekken op de planning staan. Iets wat ik vroeger nooit had gedurfd.

Ik zou Claire zonder aarzeling aanbevelen aan iedereen die van zijn of haar droombedrijf een succes wil maken. Claire is niet alleen een expert in haar vak, maar ze denkt ook actief met je mee en voorziet je van praktische tips waar je echt iets aan hebt.

Kortom, ik ben uitermate tevreden met de resultaten tot nu toe, en dat heb ik grotendeels te danken aan Claire. Dank je wel!

Kelly Levenswaard


Claire was spreker tijdens een Hanni workation die ik organiseerde en wat ben ik blij dat ik haar gevraagd heb! Naast dat ze inhoudelijk ontzettend sterk was en een hele goede sessie heeft verzorgd, was ze daarnaast ook super enthousiast en heeft iedereen extra nog 1op1 begeleid. Met deze combinatie heeft ze iedereen heel concreet verder geholpen. Claire weet binnen een korte tijd heel veel kennis over te dragen en zet mensen ook echt aan tot actie. Ze denkt met je mee, geeft goede ideeën en is heel betrokken. Ik kan Claire dus met volle 100% aanraden als business coach en ook als spreker voor je evenement of workation.

Hanneke Poelman


“Claire heeft heel veel ervaring met het ondernemerschap. Ze legt uit, refereert of je het ook écht begrijpt en daarnaast is ze niet bang om je te confronteren. Dit alles om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt zodat je de volgende stappen kunt gaan zetten. Claire was spreker op de workation en had hele fijne doortastende vragen waar we echt mee verder konden. Daarnaast was Claire ook spreker op mijn festival voor ondernemers waar ze ook to the point was en waar ik veel positieve verhalen over hoorde. Ik zou Claire 100% zeker aanraden als spreker.

Talitha van de Voorde


Claire heb ik leren kennen tijdens mijn workation in Oostenrijk. Als businesscoach was ze aanwezig om haar kennis met ons te delen omtrent het opschalen van een business. En wat een power heeft deze vrouw. Ze is super scherp, alert en weet in een korte tijd zoveel laatjes open te trekken en je te helpen naar een volgende niveau in je bedrijf!! Ook haar 1 op 1 coaching heeft me fantastische inzichten gebracht! Ik raad iedereen aan om haar businesscoaching met beide handen aan te pakken.

Simone van den Dobbelsteen


Zo, en nu is het tijd voor mij voor een nieuw level, een next level.

Ik had het geluk dat ik naar een workation ging waar Claire was uitgenodigd om als businesscoach ieders plannen onder de loep te nemen en verder te bevragen de diepte in.

Alleen van alles wat ik voorbereid had, ging de helft zo overboord. Mijn ‘probleem’ was namelijk dat ik veel teveel leuk vind om te doen. En dat werkt op de lange termijn niet. Niet als je een volgende stap wilt maken, want om daar te komen, moet je tijd vrijmaken.

Tijdens de gesprekken werd het wel duidelijk waar mijn ogen van gingen stralen! Claire heeft er dan ook voor gezorgd dat ik mijn richting helder kreeg, waardoor ik echt vooruit kan.

Heerlijk! Letterlijk en figuurlijk gaat het weer stromen.
Dank je Claire! Jij was er op het juiste moment.

Sandra Dijks


“Ik heb twee trajecten bij Claire afgerond: ‘Creëer je droombedrijf’ en ‘Getting Grit’. Voordat ik met Claire startte, merkte ik dat ik wat vastliep in wat ik precies wilde doen en welke keuzes ik moest maken om verder te komen met mijn bedrijf. De trajecten hebben mij richting gegeven in waar ik precies mijn tijd aan wil besteden. Het is fijn dat iemand met je meedenkt en vaak frisse perspectieven kan bieden waardoor je betere keuzes kunt maken. Op die manier kon en kan ik met meer vertrouwen en minder twijfel aan mijn bedrijf bouwen.

Claire heeft veel zakelijk inzicht en weet dit op een begrijpelijke manier over te brengen. Ze inspireert, helpt je groot te denken, weet je uit te dagen en zegt wat je moet horen en niet wat je wilt horen. Er is ook niet veel poespas; gewoon focussen op de fundamenten en consistent de juiste acties ondernemen. Verder is ze gewoon een leuk, vrolijk en enthousiast mens, wat natuurlijk ook altijd goed is 🙂

Er bestaat geen twijfel over Claire’s expertise, toewijding en passie voor wat ze doet. Ze heeft de tools, de kennis en het hart op de juiste plek om jou te begeleiden in je ondernemersreis. Bedankt Claire!

Rob Swagten


“Toen ik bij Claire startte, was ik onzeker of ik het allemaal wel kon: een bedrijf beginnen. Ik wist niet wat er bij kwam kijken, had geen website, geen leads en geen klanten.

Het traject ‘Creëer je droombedrijf’ heeft me geholpen om mijn ideale klant helder te krijgen, duidelijke content te schrijven, me strak te positioneren en vooral geduld te hebben. Door haar ben ik mezelf gebleven en durf ik dat ook te laten zien. En dat zorgt voor klanten (jeej!)

Claire is zeker geen kinderklas juf/coach. Ze heeft een geweldige persoonlijkheid en biedt – naast businesstips – zelfs mindsetlessen aan. Een echte aanrader, ik heb veel geleerd!

Femke van Tielen
Samir-Sabljic


Toen ik begon met ondernemen, wist ik niet helemaal op welke manier ik het beste een sterk fundament voor mijn business moest neerleggen. Een goed begin is het halve werk, luidt het bekende gezegde. Na mijn intake-gesprek met Claire werd dit gelijk al duidelijker.

Hierna begon ik mijn traject Creëer je droombedrijf, waarin ik met behulp van modules aan de slag ging om een sterke basis neer te zetten welke mij later zal helpen om van Solderupp een succes te maken. Met behulp van coach-groupcalls, een hele fijne omgeving met andere ondernemers én support van Claire begon ik dit leuke traject.

Ik heb ervan genoten! Het enthousiasme van Claire (en haar positieve blik op het leven), Talitha en Laura zorgden ervoor dat ik met veel enthousiasme aan de slag ging.

Na het maken van doelen was het tijd om aan de bak te gaan. Het lukte binnen het traject om uit de KOR te breken (meer dan €20.000 verdienen), en daarmee mijn doel te behalen!

Ik zou Claire aanraden aan iedereen die zijn / haar onderneming goed wil neerzetten, en er een groot succes van wil maken!

Samir Sabljic


Ik kwam bij Claire omdat ik mijn eigen webdesign bedrijf op een goede manier wilde opzetten. Want ik dacht, als ik het doe dan doe ik het goed.

Claire heeft me ontzettend veel handvatten gegeven, zoveel dat ik nog door kan werken tot en met volgend jaar! Ik vond de groepsbijeenkomsten leerzaam, haar feedback goed bruikbaar en alles bij elkaar was het traject vol maar zeer motiverend.

Ik zou haar aanbevelen aan iedereen die wil leren van een ervaren ondernemer en aan ondernemers die zichzelf en hun bedrijf meer zichtbaar willen maken.

Marloes Smit
Anouschka van Wettum


“Het was altijd al mijn grote droom om ooit kunstenaar te worden, maar ik kreeg zo vaak te horen dat ik daar mijn brood niet mee kon verdienen, dat ik die droom wegstopte. Tot ik mentaal niet anders kon dan mijn droom een kans te geven.

Met Claire als mijn businesscoach had ik binnen het traject al een omzet van € 2.600 (vorig jaar was dit in totaal € 180!), vond ik een atelier, ontwikkelde ik een online cursus waar de eerste 5 cursisten al in zitten en kwam ik met twee volle pagina’s in de Trouw. En dat alles naast mijn 32-uurs baan en een vakantie van drie weken. Mijn droom kwam niet alleen uit, ik ging het verkopen en connecties leggen met nieuwe klanten zelfs leuk vinden.

 Claire geeft me rust in mijn week, focus om te groeien en is mijn grootste cheerleader bij alle successen. Mijn Grote Droom is waarheid geworden en daarmee is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Ik zie nu overal kansen, doe spannende dingen, leer nieuwe mensen kennen en kan mijn brood verdienen met mijn kunst – zelfs met beleg!

 Ik raad Claire aan iedereen aan die dromen heeft en niet weet hoe ze die werkelijkheid moeten maken. Vooral als sales, administratie en doelen stellen je buikpijn geven, want met Claire is dat echt niet meer nodig. Ze denkt helemaal mee met jouw specifieke situatie.”

Anouschka van Wettum

Wil je ook grote stappen maken, net als deze ondernemers?